emiliasusa.blogg.se

2016-01-03
08:48:02

Nytt År

Idag är det den 2 januari, och nytt år igen. 2015 var verkligen ett av de bästa åren i mitt liv hittils, men det gick alldeles för fort och jag känner på mig att 2016 kommer att gå ännu snabbare... Det är så mycket som kommer att hända 2016! Bland annat har jag ännu ett halvt år kvar av mitt utbytesår, jag kommer också att fylla 18 år i april och sedan kommer jag att komma hem och i augusti börja på 3an i gymnasiet! Så 2016 kommer verkligen att vara ett händelserikt år, och jag hoppas och tror att det kommer att bli ett bra år också. Men nu tänkte jag skriva lite om vad jag har gjort den senaste månaden!
 
December har nog varit den mest händelsefulla månaden hittils, så jag har inte ens haft tid att tänka på bloggen före jullovet. I december har vi uppträtt ganska mycket med kören från skolan, och åkt med buss för att sjunga på olika ställen. Den första veckan som vi var tillbaka i skolan efter Thanksgiving, åkte vi en skoldag till en stad i Louisiana som heter Monroe. Där sjöng Show Choir ( som jag sjunger i) och skolans konsertkör Oratorio, för en tevekanal, som skulle sända olika High School körers uppträdande i TV under julen. Det var faktiskt ganska häftigt att vara i en riktig TV studio och veta att man kommer att vara på TV haha. Senare samma vecka, åkte vi en dag runt i El Dorado och sjöng carols på olika ställen. Det var jättemysigt, och roligt att se hur glada de som vi sjöng för blev! Vi hade också en konsert för alla elever i skolan, där alla körer, band och orkestrar uppträdde, det var nog det nervösaste men också det roligaste uppträdandet vi gjorde, eftersom det var för hela skolan! Den sista skoladagen, åkte vi upp till Little Rock med Show Choir och Oratorio, för att sjunga vid Arkansas state capital. Det var häftigt att se the Capital, det såg ut som en mindre modell av vita huset och var jättefint! Jag tycker att alla gånger som vi uppträdde med kören var roliga och man börjar verkligen känna alla där bra, eftersom vi gör så mycket tillsammans!
 
Julkonserten i skolan
 
I skolan hade vi finals week sista veckan, så det var lite som provvecka hemma, att alla hade två prov varje dag, och sedan fick man fara hem och öva på nästa dags prov. Sedan hade de också tryouts för flickornas fotbollslag, som jag var med i. Tyvärr kom jag inte med i laget, eftersom det var så många som ville vara med, så alla inte slapp med. Men det var roligt att prova ändå, nu måste jag bara försöka hitta någon annan vår sport att vara med i. 
 
Jag har också hunnit vara på en AFS julfest i Little Rock en lördag. Dit for jag med Catalinas ( en utbyteselev från Chile som också bor i El Dorado) värdfamilj, så det var roligt att lära känna en annan familj också och se hur de är. Som vanligt var det också så roligt att prata med alla andra utbyteselever igen! Vi hade också en liten julfest med vårt cross country lag, fast jag inte hade så höga förväntningar för det så var det faktiskt roligt att träffa alla från laget igen! 
 
Från Afs julfesten
 
Genast när jullovet började körde vi till New Orleans i Lousiana! Jovana kom också med oss, eftersom de också fick jullov från college. Vi spenderade 5 dagar i New Orleans och hann uppleva en massa olika saker! Bland annat åkte vi på en segway guidad tur genom staden, vi var på en NFL match mellan New Orleans Saint och Detroit Lions, vi besökte the National World War 2 museum,och var också på ett akvarium. Förutom det shoppade vi också en hel del, och åt den godaste maten jag ätit i mitt liv, varje kväll. Jag älskade New Orleans, och det är hittils det roligaste jag har gjort sedan jag kom till Amerika! New Orleans kändes på något sätt Europeiskt också för man kunde gå överallt och behövde egentligen ingen bil. 
 
Anna, Jovana, Miriam och jag på segways 
 
 
 
De hade palmer I New Orleans!
 
 
I alla fall, vi körde hem från New Orleans på julafton, så att jag skulle ha tid att Skypea båda mamma och Caroline i Spanien och pappa i Soiniitty. Det var jätteroligt att Skypea med dem båda och prata med alla släktingar som var där! Vi slutade julafon med att gå i julkyrkan och sedan öppna några presenter med min värdfamilj och bara sitta och prata och ha det mysigt. På juldagen började vi med att öppna resten av presenterna och sedan åt vi morgonmål tillsammans. På eftermiddagen for vi hela familjen på bio, och sedan åt vi julmiddag på kvällen. Även om julen var en ganska mysig dag, hade jag ändå inte så mycket julstämning. Det berodde ju såklart på att jag inte var med min familj, och inte gjorde de sakerna som vi brukar göra på julen, men också på att det var 25 grader ute och inte kallt som det brukar vara... 
 
De senaste dagarna efter julen har vi inte riktigt gjort något speciellt. Varje dag har vi vaknat sent, ätit morgonmål, jag och Jovana har gått på långa promenader varje dag, och sedan har vi ätit middag alla tillsammans, och oftast avslutat dagen med några filmer. På nyårsafton gick vi ut och äta middag på restaurang, och jag och mina värdsystrar for sedan till PJ's coffee en stund och lyssnade på musik. Men vi for hem ganska tidigt och såg på en film istället, så det var inte riktigt något speciellt som hände på nyår här. 
 
Nyårsafton
 
Jag ha bara två dagar kvar av jullovet nu, så jag ska verkligen försöka att njuta av att få sova länge på morgonen och bara ta det lungt. Hoppas att alla får ett gott nytt år 2016!
 
Emilia