emiliasusa.blogg.se

2015-11-26
05:12:00

Sommar i november

Idag är det onsdag, och imorgon firar vi thanksgiving här i Amerika! Vi har varit lediga hela den här veckan, eftersom vi har thanksgiving. Jag har faktiskt inte gjort så mycket annat än att ta det lungt. Vädret är så himla skönt just nu! Det började faktiskt bli lite kallare för några veckor sen ( kallt här är typ under 15 grader...), men den här veckan har det varit varmare igen, så jag har gått på långa promenader nästan varje dag! Jag tycker verkligen att det känns som sommar haha, idag var det ungefär 20 grader och jag hade varmt fast jag bara hade shorts och t- skjorta på. Så även fast jag faktiskt tycker att det skulle vara mysigt att ha snö, som ni har i Finland, tycker jag att vädret just nu är perfekt.
 
Men i alla fall, min värdfamilj hade förra året två stycken utbyteselever, och en av dem kom tillbaka i år för att gå på college här. Hon går på ett college i norra Arkansas, så vi var och hälsade på henne tidigare i höst, och nu är hon hemma, eftersom de är lediga från skolan. Jovana, som hon heter har med sig en kompis, från Rwanda, som går på hennes college och inte heller har någon familj här i USA att fira thanksgiving med. Så jag och Jovana gick med hennes kompis till downtown idag, och visade henne runt i El Dorado. Jag tycker verkligen att det är jättekul att det finns någon som redan har varit utbyteselev som jag kan prata med, så det är alltid roligt att träffa Jovana! Både Jovana och hennes kompis är väldigt snälla och trevliga också. 
 
Så här ser det ut i El Dorado just nu
 
 
Förra veckan var vi på en fieldtrip från skolan. Vi var och se The Crucible, till ett college ungefär en halvtimme härifrån, så vi åkte dit med buss. Vi har läst The Crucible i vår engelska klass, så det var ganska roligt att få se den som teater nu, som den egentligen är skriven för. Samma dag hade El Dorado Christmas Lightning downtown. Det var typ lite som en julöppning, med dansföreställingar, och några som sjöng, till sist räknade alla ner och sedan tändes all julbelysning i staden! Det var jättemysigt, och det är så himla fint nu när alla lampor lyser! Efteråt, for jag med några från min kör och se på Mockingjay part 2, som hade premiär den kvällen! Mockingjay var så himla bra, så jag tycker verkligen att ni ska fara och se den! Det var ganska roligt för vi var på den sista föreställningen för dagen, så det var inte så många människor där, och nästan alla andra som var där var från vår skola haha. 
 
Från the Chrismas Lightning downtown
 
Som sagt är det Thanksgiving imorgon, så det ska vi fira med en typisk thanksgiving dinner, med alla som är i vårt hus just nu, och en annan familj som kommer och äter till oss. Jag tror att det också är någon Amerikansk fotbollsmatch, som alla ska se på. På fredag är det Black Friday, så då ska vi fara till Little Rock och shoppa! Ikväll ska jag inte göra något speciellt, kanske se på någon film. Hade bra!
 
Emilia