emiliasusa.blogg.se

2015-08-24
05:45:33

10 dagar i El Dorado

Mycket har hänt sedan jag skrev sist, bland annat har jag nu varit 10 dagar framme i El Dorado och 12 dagar framme i USA! Så jag lämnade alltså Finland för 12 dagar sedan, jag flög först från Helsingfors till London och efter att ha väntat 6 timmar i London flög vi vidare till Houston. Jag flög tillsammans med 4 andra finska utbyteselever. När vi kom fram till Houston fick vi äntligen sova på ett hotell efter att ha varit vakna i 27 timmar. Nästa dag vaknade jag redan före 6 på morgonen steg jag och några andra utbyteselever som hade sovit på hotellet upp och åkte vidare till flygplatsen. Vi flög sedan vidare från Houston till Dallas och från Dallas till Little Rock som är Arkansas huvudstad. I Little Rock kom några från AFS emot oss på flyplatsen och körde oss till ett ställe i Little Rock där vi hade "orientation", vi typ lärde oss olika saker som man behöver veta under året. Jag tycker att Orientation var jättekul, jag lärde känna en massa utbytesstudenter från olika länder och jag var den enda från Finland som är i Arkansas så det var ganska roligt. 
 
På Fredagen alltså en dag senare, kom min värdfamilj och hämtade mig och Miriam, utbytesstudenten från Österrike. Det var jätteroligt att äntligen få träffa min värdfamilj! Vi körde sedan i 2 timmar från Little Rock till El Dorado, staden som de bor i. När vi kom fram åt vi middag och sedan for jag nästan genast och sova, eftersom jag verkligen var trött efter allt resande. På lördagen och söndagen for vi bland annat och handlade till Walmart (som är en stor matbutik med alla möjliga andra saker och typ 10 gånger större än någon matbutik i Finland) och till kyrkan på söndagen. 
 
På måndagen började skolan! Vår skola är väldigt stor så det var ganska svårt att hitta i början haha. Allt är verkligen så annorlunda här i skolan, men jag kan skriva mera om det i ett annat inlägg. Jag gjorde inte så mycket annat speciellt förra veckan utom att vara i skolan ocg fara till gymmet några gånger. Men på fredagen var vi och se på en amerikask fotbollsmatch! Det var egentligen bara en träningsmatch mellan två av skolans egna lag, men jag tycker ändå att det var kul.
 
Igår var vi och bowlade med kyrkan och sedan kom en utbyteselev från Sydkorea som också går i min skola till min familj och äta middag. Efter middagen såg vi på en film och åkte sedan downtown för att se på en show som hette "Showdown at sunset" det handlade om någon "gunfight" som hade ägt rum i El Dorado i början av 1900 talet.  Nu är det söndag igen och imorgon börjar jag min andra vecka i High School. Idag har vi varit till kyrkan igen, varit till gymmeten stund, ätit middag och sedan sett på en film nu på kvällen. Nu ska jag börja sova eftersom jag måste stiga upp 6 på morgonen imorgon... God natt USA och god morgon Finland!
 
Här är en bild från Showdown at sunset som var mitt i stan och en annan bild från El Dorado downtown
 
Fotbollsmatchen
 
Emilia