emiliasusa.blogg.se

2015-09-12
21:56:05

En månad

Idag är det den 12 september, alltså exakt en månad sen jag kom till USA. Tiden har verkligen gått väldigt snabbt! Det känns fortfarande som jag just kom hit. Mycket har hänt sedan sist jag skrev och jag ska verkligen försöka skriva oftare men vi får se hur det går... 
 
Men i alla fall, förra veckan var det labor day, så vi var lediga från skolan på måndagen. Jag och min värdfamilj var därför till en lake, som är i Arkansas nära en stad som heter Hot Springs, förra veckoslutet. Första dagen hyrde vi en båt och åkte på en intertube och jag åkte också vattenskidor. Andra dagen var vi till Hot Springs och  där åkte vi först med Zip lines! Det var verkligen jätteroligt, jag vill absolut göra det någon gång igen! Enda problemet var att det var över 35 grader, så nästan för varmt för att vara ute haha. Efter det for vi till Starbucks en stund och sedan till Hot Springs och gick omkring lite i staden. Hot Springs var ursprungligen grundad för att det fanns heta källor där coh människor kom dit för att gå till badhus. Jag fick veta att Hot springs är Bill Clintons hemstad. Vi var också upp på ett berg där och såg på staden. Hot Springs var verkligen jätte häftigt att se!
 
Förra fredagen före vi for till laken var det årets första peprally i skolan. Det är typ för att få alla taggade för skolans första hemmamatch i skolan på kvällen. Peprallyt började med att kören sjöng "The National Anthem". Eftersom jag är med i show choir, fick jag vara med och sjunga, det var roligt fast jag inte riktigt kunda alla ord eftersom den edna gången vi övade var timmen före peprallyt haha. Sedan spelade skolans orkester och alla cheerleaders uppträdde och alla årskurse skulle ropa egna ramsor. Det var roligt att vara på peprallyt, även om jag inte riktigt förstod allt som hände haha. 
 
En annan sak som har hänt är att jag har börjat i skolans Cross Country lag. Cross country är typ som terränglöpning, var man springer 5 km i alla tävlingar. Jag tycker att det är mycket roligare än vad det skulle vara hemma att springa terränglöpning, eftersom man här tränar tillsammans med människor från skolan varje dag och är som ett lag. Det har varit roligt hittlis och alla människor i laget är snälla. Det enda problemet är väl att vi har träning 6 på morgonen 3 gånger i veckan och jag tycker egentligen inte om att vakna tidigt haha. Men i alla fall så hade jag min första cross coutry tävling idag! Det gick faktiskt helt okej för att vara min första tävling och det var inte lika jobbigt som jag trodde att det skulle vara, och vi åkte dit med en Amerikask skolbuss!!
 
Jag tror att jag och min värdfamilj ska fara in till stan senare idag och gå runt där lite. Annars vet jag inte riktigt vad som kommer att hända nästa vecka. God natt Finland!
 
Några bilder från sjön
 
 
Här är bilder på badhusen i Hot Springs
 
 
USAs kortaste gata
 
Utsikten från berget i Hot Springs
 
Peprallyt
 
Bild från cross country tävlingen
 
Jag efter cross country tävlingen i skolans lag kläder haha
 
Emilia